GÜNDEM

AK Parti Eskişehir'de tek tek kaybediyor!

AK Parti’de Olağan Kongre süreci başlarken, delege seçimlerinde listedeki isimler ise AK Parti teşkilatında tartışmalara neden oldu.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinde delege seçiminin başladığını açıkladı. Kongre süreçlerinin başladığını belirten Albayrak, delege seçimlerinin yoğun katılımla sürdüğünü ve dış ilçelerde de devam ettiğini ifade etti. Özellikle daha önce partide aktif görev almış birçok ismin, kendi mahallelerinde bile delege listelerine dahil edilmemesi dikkat çekti. 2003’ten bu yana AK Parti kadrolarında çeşitli görevlerde bulunan Ahmet Özdamar’ın bu gelişmeler üzerine parti üyeliğinden istifa etmesi ise teşkilatta büyük yankı uyandırdı. Özdamar, istifasının nedenini "AK Parti Eskişehir’deki adam kaybetme siyasetine karşı bir duruş" olarak açıkladı. Eskişehir İlk Haber’e konuşan Özdamar, AK Parti Eskişehir’deki menfaat ve koltuk sevdasının, yıllardır emek veren insanları küstürdüğünü, partinin Eskişehir'deki en büyük sorununun bu insan kaybetme politikası olduğunu belirtti. Siyasetin esasının ‘adam kazanma sanatı’ olduğunu vurgulayan Özdamar, 2009 yılına kadar partide dayanışma ve destek ortamı varken, sonrasında kişisel çıkarların ön plana çıktığını belirtti.

LİYAKAT İLKESİ GÖZ ARDI EDİLDİ

Özdamar’ın açıklamalarına ek olarak, ismini vermek istemeyen AK Parti teşkilatındaki bazı kadın üyeler de Eskişehir İlk Haber’e konuşarak, delege seçimlerinde liyakat ilkesinin göz ardı edildiğini ve listelerin nasıl oluşturulduğuna dair ciddi soru işaretleri olduğunu dile getirdi. Özellikle parti teşkilatında tavır koyup istifa edenlerin haklı oldukları görüşünün yaygın olduğu belirtilirken, partiye küsmediklerini ifade eden bazı isimler, listelerde eş, dost, akraba ilişkileri bulunan kişilerin yer almasının ve partiye sonradan katılanların, yıllardır partiye emek verenlerin önüne geçmesinin ciddi bir kırgınlık yarattığını vurguladı. Yaşanan bu gelişmeler, AK Parti Eskişehir’deki delege sürecinin, teşkilat içindeki kırılmaların daha da derinleşmesine yol açtığı yönünde yorumlara neden oldu.

Eskişehir İlk Haber Gazetesi