AK Parti’de ataması yapılan İlçe Başkanları

Ali bey, bu haftanın gündemini AK Parti’de ataması yapılan ilçe başkanları oluşturuluyor. İki konuda eleştiri var. Birincisi il başkanı Gürhan Albayrak’ın tek başına karar verdiği ileri sürülüyor. Diğeri ise mevcut başkanların tanınmadığı ifade ediliyor. Bu konuda sizlerin görüşleri nedir?

-Önce ikinci sorudan başlayayım. Gerçekten de İl Başkanı Gürhan Albayrak tarafından açıklanan isimlerin kim olduğu öğrenmek için bende Google başvurdum. Odunpazarı İlçe Başkanı olarak atanan Engin Vural 1991 Eskişehir doğumlu. Genç ve başarılı bir isim… Mimarlar Odası yönetimde görev almış.  Halen MUSİAD’da görev yapıyor. Tepebaşı ilçe başkanı Muhammed Ali Kaya’nın Eskişehir Akıncı Birliği Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı olduğunu öğreniyorum…

Tüm bu bilgileri Google aracılığı ile öğrendim. Tanımak için elbette çok daha fazlasına ihtiyaç var.

İlçe başkanlarının birisi MÜSİAD diğeri ASKON üyesi! Gürhan Albayrak’da Eskişehir Sanayi Odası’nda görev yapıyor. Bu şu anlama geliyor, AK Parti’nin yeni ekibi farklı bir anlayışla partiyi yönetecek. Bu anlayış Sanayi ve ticaret hayatında gizli.

-Tanınmıyor olmasına ne diyeceksiniz?

-AK Parti, geride kalan yıllarda hep aynı yüzlerle hareket etti. Şimdi yeni yüzler yeni isimler görev alıyor. Bence tanınmıyor olmaları daha da avantajlı. En azından kendilerini tanıtmak için yoğun bir çalışma içine gireceklerdir. Bu nedenle erkenden eleştirmenin, tepki göstermenin doğru olmadığını düşünüyorum. Belki fark edilmiyor ama AK Parti’de de bir değişim yaşanıyor! Bu değişime uyum sağlanırsa, AK Parti başarılı olur.

-Gürhan Albayrak’ın ilçe başkanlarını kendi başına göreve getirdiğine yönelik eleştiriler var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

-Eğer böyle bir durum varsa, bu eleştiriler haklı olabilir. Ancak ben her zaman AK Parti içinde bu konularda il başkanları ile milletvekilleri arasında istişare ile yapıldığına tanık oldum. Eleştiriler karşısında İl Başkanı Gürhan Albayrak, suskun kalmayı tercih etti. AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir açıklama var. “İlçe başkanlarımız tam mutabakat ile atanmıştır” Bu açıklama önemlidir ve şimdiye kadar “hayır mutabakat olmadı” diyene rastlamadık. Acaba birileri “tavşana kaç tazıya tut mu diyor” sorusunu her zaman sormak zorundayız.

-Başka kişilerin de isimleri geçiyordu sizce neden onlar olmadı?

-İsmi ilçe başkanlığı için geçen diğer isimler de elbette son derece değerli isimler. AK Parti’ye çeşitli zamanlarda hizmet etmiş isimler. Görev alsalardı mutlaka başarıyla bu görevi yerine getirirlerdi.

-Bundan sonra ne yapılmalı?

-Bence bundan sonra sükunet gerekiyor. Alı selim hareket edilmesi herkesin yararına! Gürhan Albayrak, Engin Vural ve Muhammed Ali Kaya’nın performanslarına bakılmalı. Elbette eleştiriler olacaktır. Ancak bu eleştiriler partinin ilgili kurullarında yapılması gerekir. İl Başkanı Gürhan Albayrak, sosyal medya hesabından tüm ilçe başkanlarıyla birlikte bir fotoğraf vererek şu mesajı iletti: “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” Bu mesaj, bence küskünlere, eleştiride bulunanlara da uzatılan bir zeytin dalıdır.