Başkanlar başarılarını gösteriyor

Serhat Hamamcı hızlı başladı, çok iyi gidiyor

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde, Eskişehir'de belediye başkanı değişen dış ilçelerden birisi de İnönü oldu. İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt aday gösterilmedi, yerine Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Hamamcı aday gösterildi. Hamamcı seçimi kazanmakta zorlanmadı. Neden zorlanmadığı da yaptığı icraatlarla kısa sürede anlaşıldı.

Serhat Hamamcı belediye başkanı olunca neyi nasıl yapacağım, nereden başlayacağım diye düşünmedi. Çünkü zaten başkan yardımcılığı yapmış ve kendisini bugünlere hazırlamıştı. Kendine has tarzı, hemen her işi yerinde denetlemesi, sürekli vatandaşla iç içe olması, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, odalar ve tabi AK Parti milletvekilleri, teşkilatları ile çok iyi bir diyalogu var. Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi ziyaret etti. Çünkü öyle işleri olacak ki onları ancak Büyükşehir ile birlikte yapabilecek. Örneğin mandacılığı geliştirecek! Bu yüzden diyalog kurmaktaki başarısını bir kenara atmamak lazım.

Serhat Hamamcı'nın oldukça ilginç çalışmaları var. Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz günlerde "belediye olarak maddi durumu elverişsiz ve yardım kriterlerine uyan vatandaşlara evlerinde tadilat yapabilmeleri için malzeme desteği verileceğini" açıkladı. Belediyelerin pek umursamadığı bir şeydir belki ama Hamamcı umursadı ve özellikle Oklubalı mahallesi sakinleri tarafından yoğun olarak kullanılan fırın evlerinin bakım onarım çalışmalarını yaptırdı.

Fazla söze gerek yok; Hamamcı çok iyi başladı, çok iyi diyalog kurdu ve inanılmaz iyi bir iletişimi var. Hamamcı başarılı olma adına her şeye sahip görünüyor ve belirlediği hedeflere uluşmak için var gücüyle, ekibiyle birlikte çalışıyor!

Habil Dökmeci farkını göstermeye başlıyor

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde, AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Sivrihisar'da CHP adına seçime giren Habil Dökmeci az bir farkla, 130 oy ile kazanmıştı. AK Partililerin kaybetmekten dolayı en fazla içini acıtan dış ilçelerden birisi hiç şüphesiz Sivrihisar'dı ve orada oldukça sevilen bir isim olan Habil Dökmeci belediyenin yeni başkanı oldu.

Aradan geçen sürede Habil Dökmeci'nin yanında, arkasında duracak iyi bir ekip oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesinin koruyucu destek ve katkılarını da bütünüyle hissedeceği bir dönem için güçlü bir zemin oluşturdu.

Göreve geldikten sonra önceki dönem belediye başkan Hamid Yüzügüllü ve ekibini kasayı boşaltmakla suçladı ve eski yönetim döneminde kiraya verilen tesislerin kiralanma sözleşmelerini belediyenin, kamunun zarara uğradığı gerekçesiyle iptal ettirdi. Belediye eski Başkanı Hamid Yüzügüllü de bir basın toplantısı yaparak belgeleriyle Dökmeci'nin iddialarının doğru olmadığını ortaya koydu.

Habil Dökmeci, bölgede sevilen bir isim ve başarılı olması için tüm şartlar kendi yanında. Ekibi hazır, Büyükşehir desteği var. AK Partili Başkan Yüzügüllü başkanlığı döneminde ilçeyi ülke genelinde tanıtmış ve belli bir yere getirmişti. Dökmeci'nin şimdi oradan alıp ilçeyi daha ileri taşıması gerekiyor. Bunun için de kendisinde gerekli olan potansiyel, donanım var. İletişimini güçlendirerek diyaloglarını artırarak hedeflerine daha çabuk ulaşabilir. Kınık Mahallesi'nde mera alanlarına yapılmak istenen Güneş Enerjisi Üretim tesislerine karşı halkla birlikte karşı çıkması nasıl etkili bir belediye başkanlığı yapacağının işaretlerini veriyor.