CHP'nin Eskişehir'de en çalışkan, en etkili milletvekili kesinlikle o!

Utku Çakırözer, CHP'nin Eskişehir'deki en çalışkan, en etkili milletvekili. Yıllardan beri büyük bir kıskançlıkla diğer partilerin seçmenleri tarafından da takip edildiğinden şüphemiz yok.

Arşivimizi şöyle bir karıştırdığımızda, 13 Ekim 2020 tarihinde kendisiyle ilgili olarak 2Eylül Gazetesinde "CHP Milletvekili Çakırözer bu konuda haklı" isimli köşe yazımızda kendisi hakkında aynen şunları yazmışız:

KENDİSİ HAKKINDA ÖVGÜ DOLU BİRÇOK YAZIMIZ OLDU

"CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, partisinin Eskişehir'de en çok çalışan, görevinin hakkını en iyi veren milletvekili olarak göze çarpıyor.

Çakırözer, AK Parti'nin seçim kaybettiği bölgelerde vaat ettiği yatırımları tamamlamadığını iddia ediyor. Bunun için de Seyitgazi-Kırka'da sözü verilen hastane için hiçbir adım atılmamasını, aynı dönemde temeli atılan Kültür Merkezi inşaatının da yarım bırakılmasını örnek gösteriyor.

Bazı yerlerde Çakırözer'in iddia ettiği gibi sözü verildiği halde hiç başlanmayan ya da başlanıp yarım bırakılan yatırımlar göze çarpabilir. Ancak hükümetin genel anlamda böyle bir yaklaşımı olduğunu iddia etmek doğru değil.

Bazı yerlerde, bazı şehirlerde kendine has sıkıntılardan dolayı yatırıma başlanamadığı ya da yarım bırakıldığı görülebiliyor. Eskişehir'de bu manada sözü verilip hiç başlanmayan ya da yarım bırakılan, işlerin çok yavaş ilerlediği projeler söz konusu.

İktidar bu ülkeye sayısız yatırım kazandırdı, bu şehre yatırımları da küçümsenemeyecek boyutlarda. Ancak 2013 Gezi Olayları sonrasında ülkede gerginlikler hiç bitmedi. Darbe bile oldu, salgın dönemi bile yaşadık. Dolayısı ile kimi yatırımlar tüm bu sıkıntılı dönemin getirdiği zorluklar yüzünden yapılamadı, bazı yatırımlar gecikti.

Çakırözer'in Seyitgazi özelinde yaptığı yergiler iktidar partisinin lehine açıklamalardır. Zira verilen sözler tutulursa bundan, verdiği sözü tutanlar karlı çıkacaktır. Ancak Çakırözer de yaşanan bu sıkıntıları gündeme getirerek halkın gözündeki yeri sağlamlaştıracaktır. Nihayetinde verilen sözler tutulduğunda bundan başta Kırka halkı olmak üzere önce Seyitgazili daha sonra da Eskişehirli vatandaşlarımız faydalanacaktır.

Son yıllarda yaşanan sıkıntılı süreçlere rağmen iktidarın vatandaşa verdiği sözlerin önemli bir bölümünü yerine getirdiğine şahit oluyoruz. Seyitgazi'ye verilen sözlerin de yerine getirileceğini umuyoruz. CHP Milletvekili Çakırözer, bu konuda verilen sözleri hatırlatarak görevini yapıyor ve talebinde de son derece haklı. İktidar verdiği sözu tutarak kendisine olan güven sürdürmelidir!"

ÇAKIRÖZER DÜN YORULMAK BİLMİYORDU, BUGÜN DE BİLMİYOR!

 Çakırözer dün öyleydi de bugün çok mu farklı? Elbet te değil; tam tersine her geçen gün temposunu artırıyor. Yorulmak nedir bilmiyor. Bir gün burada, aynı gün bitmeden başka bir yerde; aynı şehirde ise eğer belki günde 7-8 programın altından rahatlıkla kalkabiliyor!

Her siyasi partiye böyle bir milletvekili lazım mı derseniz, elbette lazım. Hatta tüm milletvekiller Çakırözer gibi aktif, çalışkan, atak olsa, herhalde şehirlerimiz de ülkemiz de bir başka olurdu.

Elbette kendisi ile her konuda aynı düşünmüyoruz. Ancak Çakırözer'in mücadelesi, kararlılığımı, çalışma azmindeki sürekliliği gerçekten her siyasi parti tabanının takdirle izlediği düzeyde.

Evet, Çakırözer bir karınca gibi, bir arı gibi çalışkan. Sadece sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlara bakıldığında bile nasıl büyük bir azimle partisine hizmet ettiğini görebilirsiniz:

ŞU ÇEŞİTLİLİĞE, YOĞUNLUĞA VE ETKİYE BAKAR MISINIZ!

"#Eskişehir'de tarlalarda çiftçilerimizi dinledik! Çiftçi girdi maliyetlerden mağdur, dolu yağışı tarlaları vurdu!

Hasada başlayacak çiftçilerimiz buğday fiyatını bekliyor!

Hepimizi doyuran buğday üreticileri için buğdayın kg fiyatı en az 15 lira açıklanmalı! @OfisTMO"

"Kayseri’de eğitim uçuşu sırasında yaşanan kazada şehit düşen Çiftelerli hemşehrimiz Pilot Albay Gökhan Özen’i son yolculuğuna uğurladık...

Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve Eskişehir’imize baş sağlığı, sabır dilerim.

Ulusumuzun başı sağ olsun."