Danışmana danışman lazım!

Arif Anbar'ın kaleminden...

Geçtiğimiz hafta sonu, Eskişehir açısından oldukça yoğun bir gündeme sahipti. Önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eskişehir’e geldi ve CHP’nin belediye başkan adayları tanıtıldı. Ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı şehrimiz. Erdoğan da AK Parti’nin belediye başkan adaylarını tanıttı. Aynı gün Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali gerçekleştirildi, yine şehir içinden ve dışından on binlerce vatandaş Sivrihisar’a akın etti. CHP’nin ön seçimi de geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.

*

Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısıyla başlayalım. Beklenen coşkunun olmadığını söylemeliyim, partililer heyecansızdı. Belki de herkesin aklı ön seçimdeydi. Ön seçim demişken, özellikle Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi adaylarının belirlenmesi için yapılan ön seçimde tatsız iddialar yükseldi.

*

Gelelim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtımı toplantısına. Söz konusu toplantıda da ciddi bir coşku göremediğimi söylemek zorundayım. İnsanlar isteyerek değil de görev icabı gelmiş ve gitmiş gibiydi. Her neyse… En çok merak edilen merkez ilçe belediye başkan adayları açıklandı. Odunpazarı’nda Özkan Alp, Tepebaşı’nda Hamid Yüzügüllü ter dökecek. CHP’li adaylara karşı şanslarını süreç içerisinde değerlendireceğiz. AK Parti bu sefer bonkör davrandı. Dört kırsal ilçeyi MHP’ye, 1 kırsal ilçeyi ise BBP’ye bıraktı. Sarıcakaya’nın adayı açıklanmadı, bahse konu ilçenin de Yeniden Refah Partisi’ne bırakılması bekleniyor. Aday tanıtım toplantısında AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun kısa konuşmasının bir bölümü dikkatimi çekti. Hatipoğlu, Eskişehir’in ihtiyaçlarını gidermek ve yapılması gereken yatırımları gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan söz aldığını kaydetti. Bu cümle diğer yönüyle şu anlama gelmez mi: AK Parti hükümeti Eskişehir’in ihtiyaçlarına karşılık vermedi, gerekli yatırımları yapmadı. Yani CHP’lilerin söylemiyle Eskişehir cezalandırıldı! İzlenimim şudur ki Hatipoğlu’nun ifadeleri önceden hazırlanmış ve Hatipoğlu da bir kazaya mahal vermemek için ezber yapmış. Ancak görülüyor ki bu da yetmiyor. Sanıyorum Hatipoğlu’nun danışmanlarına da danışman gerekiyor! Yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’e yapılan yüksek bütçeli yatırımlarla övgüyle bahsederken, Hatipoğlu Eskişehir’e hükümet yatırımlarının gelmediğini neden söylesin?

*

AK Parti’nin aday tanıtım toplantısının sona ermesinin ardından flaş bir gelişme yaşandı. İl Başkanı Süleyman Reyhan’ın görevden alındığı, yerine Gürhan Albayrak’ın atandığı öğrenildi. Hemen ardından İl Başkan Yardımcısı Hasan Patel’in de istifa ettiği bilgisi ulaştı. AK Parti uzun süredir ciddi bir yönetim kriziyle boğuşuyordu. Partinin yetkili isimleri bu krizi bertaraf etmek adına düğmeye bastı. Böylelikle AK Parti teşkilatında bir dönem sona erdi. Yeni dönemi, yapılacak işlere göre süreç içerisinde değerlendirmek daha faydalı olur.

*

Ve Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali… Hamid Yüzügüllü’nün Sivrihisar Belediye Başkanı olarak katıldığı son festival oldu! Çünkü o artık Tepebaşı Belediye Başkan Adayı. Yüzügüllü Sivrihisar’ın tanıtımına önemli katkılar sundu. Sucuk festivali de bunlardan bir tanesi. On binlerce yurttaşımızın Sivrihisar’a akmasını sağlayan bir festival. 31 Mart’ta Sivrihisar’ı hangi parti kazanırsa kazansın bu festivali muhakkak sürdürmeli.

eskisehirilkhaber.com