Albayrak, Eskişehir’de yıllardır göz ardı edilen deprem tehlikesinin sonunda ciddiye alındığını belirtti. "Söyleye söyleye, 25 yılın ardından Büyükşehir Belediyemize deprem gerçeğini idrak ettirmeyi başardık," diyen Albayrak, kentsel dönüşümle ilgili önemli bir gelişmeye de dikkat çekti.

Kentsel Dönüşüm Bütçesi Artıyor

Albayrak, 2019-2023 döneminde kentsel dönüşüme ayrılan bütçenin yalnızca yüzde 1 olduğunu, ancak yeni stratejik planda bu oranın yüzde 19,93’e yükseldiğini vurguladı. Bu artışı olumlu bir adım olarak değerlendiren Albayrak, "Eskişehir’in geleceği için kritik bir döneme giriyoruz" dedi.

Ünlüce’ye Teşekkür: "Yanlış Uygulama Sona Erdi"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkürlerini ileten Albayrak, “25 yıldır süren yanlış uygulamanın sona erdirilmesi Eskişehirli hemşehrilerimiz adına sevindirici. Bu konuda belediyeye tam destek veriyoruz,” dedi.

Albayrak ayrıca, geçmişte sıkça tartışma konusu olan Gündoğdu Mahallesi’ndeki 24 daire sorununun tekrar yaşanmaması gerektiğini belirterek, "Bundan sonraki süreçte gelişmelerin yakından takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Eskişehir İlk Haber Gazetesi