ETKİNLİKLER

Dernek Başkanı Kılıç'tan teşekkür

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karadeniz Rüzgârı Yayla Şenliği gerçekleşti. Eskişehir Karadenizliler Derneği Başkanı Cevdet Kılıç şenlik sonrası teşekkür mesajını paylaştı.

Eskişehir Karadenizliler Derneği ile Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri iş birliğiyle düzenlenen Karadeniz Rüzgarı Yayla Şenliği geçen hafta gerçekleşti. 

Dolu dolu geçen şenliğin ardından Dernek Başkanı Kılıç teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli Eskişehirliler,
Hemşehri derneklerinin birinci vazifesi;
Memleketinden uzakta memleketinin rüzgarını estirip, kendi yöresine dair değerlerini muhafaza etmek ile beraber hemşehrilerini bir arada tutmak ve bu şuuru muhafaza etmektir.


Göreve geldiğimiz günden itibaren, yöremize yakışır, bize yakışır şekilde Eskişehir Karadenizliler Dernek Başkanı olarak üzerime düşen bu asli vazifeyi layiki ile yerine getirmeye gayret ediyorum, ediyoruz..


Geçtigimiz hafta düzenlediğimiz etkinlikte çok değerli sanatçılarımızı misafir etmek ile beraber, yine yöremize dair lezzetlerini Eskişehir'de yaşayan Karadenizliler ve Eskişehirliler ile buluşturduk.
Bunda bir mahsur olsaydı Büyükşehir Belediyesi'de buna müsade etmezdi.
Bu tür etkinlikler şehrimizde ne ilk defa düzenlendi ne de son olacak.
Dolayısı ile bu haksız eleştiriler ile ne kadar doğru bir şey yaptığımızı ve başarılı olduğumuzu gösterenlere çok teşekkür ediyoruz.
Eskişehir Karadenizliler Derneği bu kültürü her zaman öncekinden daha iyi etkinlikler yaparak devam ettirecektir.
Bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize ve Eskişehirlilere çok teşekkür ediyoruz. "