Uzak diyarlarda görev yapan askerlere gönderilen bu mektuplar, Meteler Taburu'nda büyük bir mutlulukla karşılandı.

Öğrencilerin içtenlikle yazdığı  mektuplar, Meteler Taburu'nda görev yapan askerler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Askerler, bu mektuplara videolu bir mesajla cevap vererek, 3-F öğrencilerine teşekkürlerini ilettiler. Videoda katılımcılar, "Sevgili öğrenciler mektuplarınız bizlere ulaştı. Yazdıklarınızla bizleri çok mutla ettiniz. O, küçük kalplerinizde bizlerden yer ayırdığınız için teşekkür ederiz. Eskişehir Milli İrade İlkokulu öğrencilerine Metelerden selamlar olsun." ifadelerini kullandılar.

Türkiye'ye örnek okulumuza 390 öğrenci alacağız Türkiye'ye örnek okulumuza 390 öğrenci alacağız

Mektupların etkisi sadece duygusal anlarla sınırlı kalmadı. Meteler Taburu'ndaki askerler, 3-F sınıfı öğrencilerine mektuplar ve hediyeler göndererek, öğrencilerin bu güzel jestine karşılık verdiler.

Törende konuşan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Satılmış Yayla, "Sevgili öğrenciler, Eskişehir'den Şırnak'a 1371 kilometre öteye bir ok attınız. Size çok teşekkür ediyorlar. Size sevgilerini, saygılarını sunuyorlar." diyerek bu anlamlı hareketin güçlenmesini diledi.

Tören, Meteler Taburu tarafından hazırlanarak gönderilen teşekkür plaketleri, Milli İrade İlköğretim Okulu Müdürü Muhittin Mot ve 3-F Sınıf Öğretmeni Funda Güçlü'ye  teslim edilerek  son buldu.