ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman’ın tarafından gerçekleştirildi. Dengeli bir Doğu-Batı kültür sentezini paydaşlarıyla tasarlayacak olan projenin açılış toplantısına 6 üniversite, 5 ülke ve iki gençlik derneği katılım gösterdi. Toplantının ilk günü ESOGÜ HAMER’in Türk kültürünü yabancı katılımcılara aktardığı sahne performansı ile sona erdi. Toplantının ikinci gününde tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde teknik gezi düzenlenerek Eskişehir'in kültürel bellek öğeleri katılımcılara aktarıldı. Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Dijital Oyunlarla Aktarımı İçin Etkin İşbirliği Geliştiren projenin ikinci toplantısı ise Mayıs ayında Polythecnic University of Catalonia ev sahipliğinde İspanya’da gerçekleştirileceği belirtildi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşen Çelen Öztürk'ün yürütücülüğünde başlayan proje ile somut ve somut olmayan kültürel mirasın geleceğe aktarılmasında dijital oyun tasarımlarının bir araç olarak kullanılması hedefleniyor.
Doğu ve Batı kültürel mirasını dijitalleştirmeye yönelik yenilikçi bir araç olarak dijital oyun tasarımı için model bir kılavuz geliştirecek projenin paydaşları; Eskişehir Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Universita’ Degli Studi Di Firenze, Floransa/ İtalya, Polythecnic University of Catalonia, Barcelona/İspanya, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, Bakü/Azerbaycan, Non Formal Education For Youth (NGO) Gençlik için Yaygın Eğitim Derneği/Ukrayna, Fırsat Eşitliği ve Sürdürülebilir Gelecek Derneği, Ankara/Türkiye’den oluşuyor.
eskisehirilkhaber.com