Çöp ev temizlendi Çöp ev temizlendi

YENİ SENDİKA Genel Başkanı Yardımcısı Abdulbaki Tekin genelge ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “kamuda israfını önleyecek, verimliliği artıracak çalışmaları desteklediğini belirtti. Yaşadıkları ekonomik sıkıntıların telafisini, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarında kısıtlamada aranmasını da yadırgadığını ekledi. Emeğin karşılığı olarak verilen mali hakları kısarak tasarruf olmaz, tasarruf ancak çalışanlar arasında adaletli bir yapıyı oluşturularak olur,açıklamasını yaptı. Hükümete seslenerek; ülke ekonomisinin düzeltilmesi noktasında bizler YENİ SENDİKA olarak teşkilatımızla birlikte her türlü desteği sağlamaya hazırız dedi.

Abdulbaki Tekin, sendika üye kesinti aidatı konusunda azami rakam olan binde 4’e çekerek üyelerine bir nebze de olsa ekonomik anlamda katkı sağlamaya çalışmasını örnek verdi. Tasarruf yapılacaksa bu doktorumuzun, hemşiremizin, ebemizin, tıbbi sekreterimizin, laboratuar teknisyenimizin, radyoloji teknikerimizin, memurumuzun fazla çalışma ve nöbet ücretinin kısıtlamasından olmamalı, verilen emek dedi. Sözleri, tutulan nöbetin karşılığında verilecek ücretler kurtarılan tedavi edilen yaşama tutundurulan bir canın yerini alabilir mi? Alacağına inanıyorsanız, yanılıyorsunuz ya da yanıltılıyorsunuz, şeklinde devam ettirdi. Tasarrufa evet ama sağlıkta tasarruf olmaz, diye ekledi.

"Cana geleceğine maddiyata gelsin.’’ sözünü herkesin kullandığı bir ülkede sağlık çalışanlarımız cana bir şey gelmemesi için çalışırken fazla mesai ve nöbet ücretlerinde kısıtlama yapmak ne kadar doğrudur,dedi. Bu tür tasarruf tedbirlerinin sahada sağlık çalışanlarımızın iş yükünü artıracağını açıkladı.  Son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet keyfi uygulamalar, mobbingler, ekonomik ve sosyal kayıplar nedeni ile düşük olan moral ve motivasyonunun daha da düşmesine sebep olacağını belirtti.

Bütün bunların sonucunda vatandaşlarımızın sağlık sisteminden memnuniyetinin yanı sıra hizmet kalitesinin düşmesinin de net bir şekilde gözlemlenebileceğini ekledi. Tasarruf yapacaksak eğer; kamu servisinden, koruyucu giyim yardımından, fazla mesai ve nöbet ücretinden daha önce; etkin, verimli ve hesap verilebilir adaletli bir sistemi oluşturmak için adım atalım, açıklamasını yaptı. Mesleki saygınlığı artıralım, çalışanlar arasında ki gelir adaletsizliğini giderelim, çalışan memnuniyetini yükseltelim, dedi. Tasarruf noktasında gerçekçi, gözle görünür birçok çözüm önerisini ortaya sunmak gerektiğini belirtti. Sağlık çalışanları yaşatmaya çalışırken, siz onları yok etmeye çalışmayın diyerek sözlerini sonlandırdı.