FETÖ terör örgütüne yakın kaynaklar ve bazı haber siteleri, örgütün elebaşı hain terörist Fetullah Gülen'in öldüğü iddiasını gündeme getirmişti. 

FETÖ'ye yakın kaynaklardan yapılan açıklamalar sonrasında hain terörist Fetullah Gülen'in öldüğünü doğrulayan ilk resmi açıklama Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan geldi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: "FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız doğruladı"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Bu ölüm bizi hiçbir zaman bir rehavete, gevşemeye itmeyecektir" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gülen’in ölümünün istihbarat kaynaklarınca doğrulandığını söyledi.

“Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür”diyen  Fidan, “Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu örgüt milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur” diye konuştu.

Örgütün binlerce genci, kutsal değerler adına kandırarak saflarına kattığına işaret eden Bakan Fidan, “Bu gençlerimizi kendi vatanlarına ihanet eden bir makineye dönüştürmüştür. Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde milletlerine karşı silah olarak kullanılmaktadır" dedi. 

Adalet Bakanı Tunç: "Terör örgütü ile mücadele tüm unsur ve uzantılarıyla sürecek"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili bir paylaşımda bulunarak, "FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir. Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir. FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir.