Eskişehir Büro Memursen İl Başkanı Aktaş, yapmış oldukları değerlendirmeler sonucunda ilgili bakanlığın hukuki mevzuattan kaynaklı sorunların çözümlenmesi , görevde yükselme sınavı açılması gerektiğini söyledi. Aktaş, "Açılacak olan bu görevde yükselme sınavı öncesi de 20 Ekim 2019 tarih ve 30924 sayıyı ile yayınlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı personeli görevli yükselme ünvan değişikliği yönetmenliğinin çalışanlarımızın ve bakanlığının da lehine gerekli değişikliklerin yapılması gerektiği aşikardır," dedi.

Aktaş, yapılacak olan sınavda bakanlığın görevde yükselme yönetmeliğinin 7. maddesinin içerisinde geçen asaleten en az 2 yıl görev yapmış olmak yerine,  kurumda en az 2 yıl görev yapmış olmak şeklinde değiştirilmesi gerektiğini beyan etti.

Aktaş sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

"Kurumda yaklaşık 10 yıldır sözleşmeli memur statüsünde görev yapan kamu çalışanlarının hiçbiri sınavın Haziran 2025 öncesi yapılması durumunda görevde yükselme sınavına giremeyeceklerdir . Ayrıca aynı yönetmeliğin 13/1 maddesinde yazılı sınavda başarılı olan adaylar arasında en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 5 katına kadar aday ile son aday aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü sınava çağırılır hükmü yerine 5 katına olan kısmının  2 katına kadar olarak değiştirmesi talebimizi iletiyoruz."

Gençlik ve Spor Personel ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Can Acaroğlu, söz konusu kurum çalışanların taleplerinin dikkate alınmasını ve konunun takipçisi olacaklarını beyan etti.