Karakaş açıklamalarında, “hobi bahçelerinden uzak durun. Hobi bahçeleri ruhsatsız ve izinsiz olarak yasalara aykırı bir şekilde inşa edilen yapılardır, ifadelerini kullandı. 

Sözlerini, Eskişehir’de hobi bahçelerinin sayısı giderek artıyor. Bu konuda bir denetim veya çalışma yapıldığını da görmedik. Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü yetkilileri ve belediyelerimiz neden bu duruma sessiz kalıyorlar. Lütfen bu konuda çalışma gerçekleştirin. Bu konuda da bizzat CİMER’e şikayette bulunacağım, diyerek devam ettirdi.

Çiftçilerin ekmek teknesi olan ve yasal olarak tarım alanı olarak belirlenmiş toprağımızın hobi bahçelerine heba edilebilecek bir sermaye olmadığını belirtti.

Verimli tarım arazilerinin kooperatifleşme ile bölünerek hobi bahçelerine dönüştürülmesinin tarım arazilerinde parçalanmayı daha fazla artırdığının altını çizdi.

Kasım Karakaş, 250 metrekareye varan parsellere ayrılarak hobi bahçeleri kuruluyor. Küçük parsellere ayrılan bu alanlara yapılan konteyner, prefabrik ev, tiny house, havuz gibi betonarme yapılaşmalarla tarım alanları yok ediliyor. Bu yapılaşmaların hiçbir izahı olamaz. Köy diye tabir ettiğimiz mahallelerimize yakın alanlarda kurulan hobi bahçeleri köyde sosyal yapıyı da olumsuz etkiliyor, dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Eskişehir İl Müftülüğü binasının açılışına katıldı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Eskişehir İl Müftülüğü binasının açılışına katıldı

Açıklamalarını, Eskişehir halkına sesleniyorum. Hobi bahçesi almayın, aldırmayın. Kendinizi de, kamu servetini de zarara uğratmayın, " diyerek sonlandırdı.