Eskişehir İlk Haber'in yeni sayısı yayınlandı Eskişehir İlk Haber'in yeni sayısı yayınlandı

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, kamu binaları vatandaşın alın teri ile ödediği vergilerle yapılan ve kendisine hizmet edilmesini istediği binalardır, vatandaşımızın alın teri ile yapılan bu binalar her ne sebeple olursa olsun korunmalı, kollanmalı ve asla çürümeye terk edilmemelidir, dedi. Aksi takdirde bunun vebalini kimsenin kaldıramayacağını belirtti.

​İlçede yıllarca kapalı cezaevi olarak kullanılan, içinde binlerce anıların, acıların, hüzünlerin, sevinçlerin yaşandığı kamuya ait binanın cezaevi kapandıktan sonra korumaya alınmadığını kaderine terk edilip yağmalandığını ve harabe haline geldiğini açıkladı. İlçenin en güzel yeri olan Uçapark ormanlık alanının içinde bulunan bu yapının içler acısı halinin vicdanları sızlattığını söyledi. Bu tarihi yapının bir an evvel çürümekten kurtarılması gerektiğinin altını çizdi.

​"Tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu şu günlerde ilçemizde bulunan Orman Şefliği kiralık binada hizmet vermektedir. Ormanlık alanda bulunan bu yerleşke Orman Şefliğine tahsis edilerek hem devletimiz kira vermekten kurtulmuş olacak hem de bu tarihi yapı çürümekten kurtulmuş olacaktır. Bu yapılamıyorsa bu tarihi yapı belediye tarafından cezaevi müzesine dönüştürülerek ilçe turizmine kazandırılmalıdır. Bu da yapılamıyorsa özel teşebbüs tarafından çay bahçesine dönüştürülerek vatandaşlarımızın hizmetine açılmalıdır,"dedi.

Recep Toptaş, ​devletimizin o yok dönemlerinde vatandaşlarımızın aşından ekmeğinden keserek ödediği vergilerle yapılan bu tarihi yapının çürümeye terk edilmesinin vebali çok büyüktür kimse bu vebali taşımamalıdır, açıklamasında bulundu. Atalarımızın mirasına sahip çıkmak herkesin birinci görevi olmalıdır, diye ekledi.

​İlimiz ve ilçemiz yöneticilerinin ata yadigârı bu tarihi yapıya sahip çıkarak bu ağır vebalden kurtulmalarını ve bu tarihi yapının eski hizmet verdiği günlerine döndürülmesi gerektiğini belirtti. İlçe halkı olarak bizim de talebimiz bir an evvel bu tarihi yapının çürümekten kurtarılmasıdır, açıklamalarıyla sözlerini sonlandırdı.