Seçime altı gün kala…

Arif Anbar yazdı...

Yerel yönetimler seçimlerine yalnız ve yalnız altı gün kaldı. Seçmenlerin büyük çoğunluğu kararını verdi. Kararını vermeyenler için son altı gün. Şöyle bir gerçek de var, bazı yurttaşlarımız öyle kararsız kalıyorlar ki, sandık başına gittiklerinde kararlarını verebiliyorlar.

*

Evet, kararsız seçmen…

Odunpazarı ile Tepebaşı ilçelerinde seçimin bittiğini düşünenlerdenim. Bu noktada sadece oy kullanma işlemiyle beraber sayımın sonlandırılıp resmi açıklamanın yapılmasını bekliyoruz. Dış ilçelerin de bazılarında seçim bitti, bazılarında durumlar epey karışık.

*

Uzatmayayım…

*

Peki, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi seçimleri ne olacak? Seçim yasaklarından dolayı herhangi tahminde bulunup anketlerin sonuçlarını aktaramıyorum. Fakat şunu ifade edebilirim: Kuşku yok ki seçim AK Parti’li Nebi Hatipoğlu ile CHP’li Ayşe Ünlüce arasında geçiyor. İkili arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Altı gün sonra kimin kazanacağını göreceğiz. Seçmen büyük oranda kararını verse de kararsızlar burada kilit rol oynuyor. Şunu söyleyebilirim: 31 Mart’a kadar kim hata yapmazsa, kim sahaya daha çok hakim olursa, kim sandıkların başında kamp kurarsa o isim seçimi alır.

*

Bu noktada seçim sürecini, kısaca, yasaların elverdiği ölçüde değerlendirmekte fayda görüyorum. Nebi Hatipoğlu sürecin başından beri gerçekleştirdiği dikkat çeken çıkışlarla etkili oldu. Eskişehir’in sorunlarına dönük yaptırdığı araştırma ışığında projeler geliştirdi ve üç önemli sorunu inatla gündeme getirdi: Kentsel dönüşüm, trafik-ulaşım ve su. İlk etapta Yılmaz Büyükerşen ve ekibi, Hatipoğlu’nun bu kronikleşmiş üç sorunu çözemeyeceğini, vaatlerini yerine getiremeyeceğini savundu. Daha sonra gördük ki, aynı ekip, “yapılamaz” dedikleri projelerin benzerlerini kendi projeleri içerisine koydu. Bu da neyi gösterdi? Hatipoğlu’nun projeleri Eskişehir’deki eksikleri kapatacak yapılabilir projeler. Peki, başka neyi gösterdi? Yılmaz Büyükerşen’in 25 yıllık iktidarı süresince oluşan sorunları bertaraf etmek için çalışma yapmadığını! Öyle olmasa, Yılmaz Büyükerşen’in devamı olarak görülen Ayşe Ünlüce, -Ünlüce, Büyükerşen’in devamı algısını kabul eder mi bilmem, zira kendisine en büyük zararı Büyükerşen verdi- Büyükerşen döneminde büyüyen kent sorunlarını “ben çözeceğim” der miydi?

*

Her neyse…

*

31 Mart akşamına sayılı günler kaldı. Göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Eskişehirliler olarak beklentimiz seçim sonuçlarının şehrimize hayırlı olmasıdır. İlaveten şunu da söylemek isterim: Seçimdir; sinirler gerilir, kırıcı olaylar yaşanabilir… Önemli olanın seçimlerin biteceğinin ve normal hayatımıza geri döneceğimizin bilincinde olabilmektir. Evet, seçimden sonra herkes yüz yüze bakacak; siyasi saiklerle bölünmek yerine insani duygularımızı ön plana çıkararak birleşmek en doğrusu olacaktır.

eskisehirilkhaber.com