TEPEBAŞI’NA ADANAN BİR ÖMÜR

Kanal 26 televizyonunda hazırlayıp sunduğum Hayat Okulu programına, bu hafta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ATAÇ konuk oldu.

Bir yazar, “Hatıraları sıcak olmayanların, kışları soğuk geçermiş, ”der. Ahmet ATAÇ yaşamında o kadar sıcak hatıra biriktirmiş ki, onun kışları hiç de soğuk geçmeyeceğe benziyor. Güzler yüzü, içtenliği o kadar çok şey kattı ki programa, deyim yerindeyse, hatıralarla çoğaldık dün gece.

Kentler yaşayan organizmalara benzer. Onu yaşatan çevredir, havasıdır, suyudur, ekosistemidir, binalarıdır, ulaşımıdır en önemlisi de insanıdır. Mutlu bir kent, mutlu insanlardan oluşan kenttir. Kenti ve kentin insanını mutlu kılabilmek yerel yöneticilerin en önemli görevlerindendir. Bunun altında entelektüel bir derinlik ve vizyon yatar. İşte Ahmet Ataç böyle bir kimlik. Ben içinde yaşadığımız, Havasını soluduğumuz, bu güzel kentimiz için bugüne kadar emek vermiş tüm yerel yöneticilerimize sizlerin huzurunda bu kentte yaşayan bir vatandaş olarak şükranlarımı sunuyorum. Evet, dün akşam, Eskişehir’in Ahmet abisi, entelektüel birikimi ve vizyonuyla tepebaşına değer katan Hayat Tepebaşında sloganıyla Tepebaşını yaşanılabilir bir ilçe haline getiren Ahmet Ataç Hayat okulunun öğretmeni oldu. Onunla, akıllı kenti, gökkuşağını, montaj atölyesini, ayak izini, burada saymakla bitiremeyeceğim projeleri konuştuk. O anlatırken nasıl heyecanlandığını, gözlerinin cıvıltısından anlayabiliyordum. Onun Eskişehir ve Tepebaşı sevdası ta gençlik yıllarına dayanıyor, kent için kent insanı için o tarihlerde projeler tasarlamaya başlamış zihninde. İlk seçimi kazandığı gün Çamlıca’da gözünün alabildiğince uzaklara baktığını, çocukların taşan lağımların üzerinde oynadığını, yıkık dökük binaların onu karşıladığını söylüyor, “İşte o an Ahmet sen ne yaptın!” dediğini, ardından da, “Ben bunları düzeltmek için buradayım,” diyerek iç sesiyle konuştuğunu anlatıyor.

Tepebaşı sosyal projelerle ön plana çıkıyor. Ahmet Başkan, Mutlu kentler oluşturmak zorundaysak, önce insanımızı mutlu etmeliyiz, diyor. Proje ve yatırımların hayata geçirilmesinde bilgi birikimi ve dayanışmanın yanında mali kaynakları doğru ve etkili kullanımı ile sürdürülebilir verimli ve yerinde çevre politikaları ve sağlıklı nesiller için oluşturdukları projeleri ile her geçen gün daha fazla yurttaşa genel hizmetler yanında sosyal kültürel ve sağlık hizmetlerini başarı ile ulaştırdıklarından söz ediyor. Yapmış oldukları projelerle yalnızca ülkemizde değil, çeşitli Dünya ülkelerinde de adından söz ettirmeye başlamış Tepebaşı ilçemiz. Yıllar önce kamyon kasasından marketlerin olduğu, çamurdan yürünmez halde olan, izbe sokaklarında insanların yürümekten korktukları bir belde olan Tepebaşı, bugün “Hayat Tepebaşında” sloganıyla çağdaş ve yaşanılabilir bir kent haline dönüşmüş. İlimizdeki üniversitelerin bölgede yer alması, kültürel faaliyetlerin artmasını da sağlamış. Alış veriş merkezleri, gençlik merkezleri ayrı bir değer katmış Tepebaşı’na.

Tepebaşı Belediyesi, Dt. Ahmet Ataç 'ın gerçekleştirdiği, "Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu", "Ulusal Sanat çalıştayı", "Enerji Etkin Bina", "Altın Ayaklar", "Evde Sağlık Hizmetleri", "Belde evleri", "Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi", "Yaşam Köyü ve Alzheimer Merkezi", "Behiç Erkin" ve "Efsane Es-Es 1965" spor kompleksleri, "Atilla Özer Karikatürlü Ev" Down sendromlu çocukların rehabilitasyonuna katkı sağlayan "Gökkuşağı Kafe", "23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi" gibi birçok projeleriyle farklı ve başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Kentimize değer katan her yöneticiyi biz programımızda ağırlamaya devam edeceğiz. Onların yaşamlarına küçük bir dokunuş yapıp, hatıraları sıcak tutmaya, böylece de kışlarının soğuk geçmemesi için üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız.

Sevgiyle kalın.