GÜNDEM

Erdoğan’dan Dünyaya 2. Kez Ayar

Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelerin liderleri ve üst düzey temsilcilerini bir haftalığına New York'ta bir araya getiren Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu oturumu gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan BM kürsüsünden dünyaya seslendi.

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu, dünya liderlerini New York'ta buluşturdu. Oturumda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM kürsüsünden dünyaya güçlü bir mesaj verdi.

Erdoğan, 2009’da Davos Zirvesi'ndeki "one minute” çıkışı ile de hafızalara kazınmıştı. Panelde, Peres'in Gazze saldırılarını meşrulaştıran sözleri ve davranışlarıyla; moderatör Washington Post yazarı David Ignatius'ın taraflı tutumu karşısında Erdoğan tepki göstermişti. Erdoğan, Şimon Peres’e “siz öldürmeyi çok “iyi bilirsiniz, demişti.

İşte Erdoğan’ın Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Gazze'de yaşanan insani dramı vurguladı. Yetersiz gıda ve su nedeniyle yüzlerce Gazzeli çocuğun hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, bu trajedinin devam ettiğini ifade etti. "Gazze'de sadece çocuklar değil, aynı zamanda Birleşmiş Milletler sistemi, hakikat, Batı'nın savunduğu değerler ve insanlığın adil bir dünyada yaşama umudu ölüyor" diyen Erdoğan, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.

Erdoğan, insan hakları örgütlerine ve uluslararası basına seslenerek, "Gazze ve Batı Şeria'dakiler insan değil mi? Filistinli çocukların yaşama, okula gitme, sokakta oynama hakları yok mu? İsrail'in canlı yayında katlettiği gazeteciler sizin meslektaşınız değil mi?" sorularını yöneltti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni Gazze'deki zulme dur demeye çağıran Cumhurbaşkanı, İsrail’in katliamlarını durdurmak için neyi beklediklerini sorguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in başbakanı Netanyahu'yu da sert bir dille eleştirerek, "70 yıl önce Hitler nasıl insanlığın ittifakıyla durdurulduysa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de durdurulmalıdır" dedi. İsrail'e karşı zorlayıcı tedbirlerin gündeme alınması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, oyalama ve aldatma taktiklerine daha fazla izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Erdoğan'ın konuşması esnasında İsrail'in BM temsilcileri gergin tavırları da dikkat çekti.

Eskişehir İlk Haber