Gazeteci Arif Anbar bu haftaki yazısında Eskişehir’deki son siyasi gelişmeleri kaleme aldı. Hatipoğlu ve Ünlüce arasındaki rekabeti değerlendirdi.

Geçtiğimiz haftanın iki önemli gündem maddesi vardı ve söz konusu maddeler geçtiğimiz haftada kalmayarak bu haftaya da sıçradı. Nedir o maddeler? Birisi AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun, Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir’de 25 yılda yalnız ve yalnız 24 dairenin dönüşümünü gerçekleştirebildiğini ifşa etmesi. Bir diğeri ise Hatipoğlu’nun, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’yi bir televizyon kanalında karşılıklı canlı yayına davet etmesi, ardından Ayşe Ünlüce ve CHP’nin ne yapacağına karar verememesi.

*

İlk olarak, Yılmaz Büyükerşen yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin 25 yılda sadece 24 dairenin dönüşümünü gerçekleştirebilmesi konusunu ele almak istiyorum. Evet, bu gerçeği ifşa eden isim Nebi Hatipoğlu. Öyle ki, canlı yayında duyduklarına inanamayan sunucuya “1, 2, 3, 4, 24 daire” diyerek ‘çocuğa anlatır gibi’ meseleyi anlatması, sosyal medyada paylaşım rekorları kırarken Eskişehir’in en ücra köşelerine dahi bu akıl almaz gerçek ulaşarak insanların ağzında sakız oldu. Peki, orta yerde duran dönüşüm gerçeği canlı yayında kamuoyuna hatırlatılıp Ayşe Ünlüce’ye sorulduğunda, Ünlüce ne cevap verdi? Cevap veremedi! Fakat aynı soru Yılmaz Büyükerşen’e sorulsaydı Mısır Piramitlerinin yapımından girer, engellendik deyip işin içinden çıkardı. Kısacası, Hatipoğlu’nun gündeme getirdiği kentsel dönüşüm işi kamuoyunda epey tuttu.

*

Gelelim bir diğer gündem maddesi olan canlı yayına davet çağrısına. Evet, AK Partili Hatipoğlu CHP’li rakibi Ayşe Ünlüce’yi karşılıklı canlı yayına davet etti. Ayşe Ünlüce ise bu daveti kabul etti. Bende bunun üzerine ‘X’ hesabımdan “iptal edilmezse demokrasi örneği olur” şeklinde bir paylaşımda bulunmuştum. İkilinin düellosu şimdilik iptal edilmedi ancak ertelendi! Şimdilik diyorum çünkü her an iptal edilebilir. Zira kulislerde konuşulanlara göre Ayşe Ünlüce, Hatipoğlu’nun canlı yayın çağrısını kabul ettiği için pişman olmuş. Zaten düellonun yapılacağı televizyonu da bizzat Ayşe Ünlüce aramış ve erteleme istemiş. Öte yandan Yılmaz Büyükerşen de Ayşe Ünlüce’nin, Hatipoğlu’nun karşısına çıkmasını istemiyormuş. Bu nedenle şimdilik programı erteleyerek zaman kazanmayı amaçlamışlar. Ancak bir sefer daha erteleme söz konusu olmaz. Ayşe Ünlüce ya Hatipoğlu’nun karşısına çıkarak demokrasiye katkı yapacak ya da Hatipoğlu’yla yüzleşmekten vazgeçecek. Fakat bu sefer kamuoyuyla yüzleşecek: “Neden Hatipoğlu’nun karşısına çıkamadın?!” sorusunun yanıtını vermek durumunda kalacak ve bu yanıt tatmin edici olmak zorunda.

*

Yukarıda işlediğim iki gündem maddesi ekseninde yaşanan gelişmelerin tümü, Nebi Hatipoğlu’nun hanesine artı yazdı. Kamuoyu bu gelişmelere ilgi gösteriyor. Bu noktada son bir haftayı değerlendirirsek Hatipoğlu’ndaki yükselişi, Ünlüce’de ise düşüşü net olarak görebiliyoruz. Seçime 48 gün var. Bana göre bir seçim kampanyası için oldukça uzun bir süre. Bu anlamda dikkat çeken daha pek çok gelişmeye şahit olacağımızı düşünüyorum.

eskisehirilkhaber.com