Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç 20 yıldır görevde. Tepebaşı’nın çehresini değiştirdiğini ifade etmeliyim. Gerçekleştirdiği projeler bırakın Eskişehir’i, Türkiye sınırlarını aşarak dünyanın ilgiyle takip ettiği projeler. Öyle ki Uluslararası anlamda kazanılan ödüller, söz konusu başarıyı tesciller nitelikte. Örnek mi? Ahmet Ataç, 14. İnsan Yerleşimleri Küresel Forumu’nda ‘Küresel Model Ödülü’ alan Türkiye’nin ilk belediye başkanı oldu. Başka bir örnek… Başkan Ataç, Energy Globe Vakfı tarafından ‘Ulusal Enerji Küresi Ödülü’ne layık görüldü. Söz konusu ödüller uluslararası ve alınması bir hayli güç prestijli ödüller.

*

20 yıllık bir yönetim… Dile kolay geliyor… Ahmet Ataç bu 20 yıla sayısız eser sığdırdı, halkın ve şehrin ihtiyacı olan çalışmalara imza attı. Öyle ki bir dönem nadasa bırakıldıktan sonra her seçim döneminde oyunu gözle görülür biçimde arttırarak başkan seçildi. Şimdi Ataç için yeni bir süreç daha başlıyor. Bu anlamda Ataç, 2024-2029 yılları arasında yapmayı planladığı projeleri kamuoyuna duyurdu. Duyurduğu yer, yine kendisinin başarılı projelerinden olan ve Şirintepe Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Spor Tesisi. Bahse konu tesiste binlerce vatandaş Ataç’ın projelerini dinlemeye gelmiş. Orada edindiğim izlenim doğrultusunda söyleyebilirim ki: Vatandaşlar Ahmet Ataç’a inanıyorlar ve bir dönem daha başkan olmasını istiyorlar. Öyle büyük bir coşku vardı ki… Yeni dönem projeleri anlatıldıktan sonra coşkunun zirveye tırmandığını söyleyebilirim.

*

Ataç’ın pek çok projesi var ancak dikkatimi çekenleri siz değerli okurlarımıza sunmak istiyorum. Şöyle ki: Baksan ve Keresteciler Dönüşüm Projesi, Fabrikalar Bölgesinde 3 yer altı otoparkı, Aşağısöğütönü Spor Kompleksi, Muttalip Erken Çocukluk Eğitim ve Etüt Merkezi, Zincirlikuyu Alzheimer Merkezi, Şirintepe Kız Öğrenci Yurdu, Şirintepe Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, Çamlıca Yaşam Merkezi ve Çatı Üzerine GES Projesi, Aşağısöğütönü Kent Meydanı ve Afet Toplanma Merkezi, Afet Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Muttalip Nikah Düğün ve Davet Salonu, Fevzi Çakmak Belde Evi ve Deneyimli Kafe, Çamlıca Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, Çamlıca Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Doğal Yaşam Merkezine Hayvan Ameliyathanesi, Boyacıoğlu Belde Evi ve Deneyimli Kafe, Hanımeli Sokağı Yenileme Projesi, İklim Dostu İmar Planlaması.

*

Görüldüğü üzere hem şehrin ihtiyaçlarına dönük hem de halka dokunan projeler üretilmiş. Örneğin kent merkezindeki otopark ihtiyacı için fabrikalar bölgesine üç otopark yapılması planlanmış. Deprem gerçeği göz önünde bulundurularak Afet Koordinasyon ve Lojistik Merkezi inşa edilmesi kararlaştırılmış. Öğrenci yurdu sorunu görmezden gelinmemiş ve kız öğrenciler için yurt projesi yapılmış. Uzatmayayım… Dezavantajlı mahalleler için, kadınlar için, gençler için, çocuklar için, yaşlılar için, engelliler için, yeni yerleşim alanlarının ihtiyaçları için pek çok proje üretilmiş.

*

Yazımı sonlandırırken şunu net olarak söyleyebilirim: Ahmet Ataç seçime 26 gün kala işi bitirmiş! Önümüzdeki 26 gün boyunca, sanıyorum, ezici bir oy oranıyla ipi göğüslemek için gayret gösterecek. Öte yandan, Başkan Ataç’ın arkasından gelen ilk rakibi AK Partili Hamid Yüzügüllü ile ilgili kısa bir değerlendirme yapmam gerekirse şunu söyleyebilirim: Hamid Yüzügüllü nerede? Yok… Görünmez olmuş… Hamid Yüzügüllü, evet, hayalet olmuş…

eskisehirilkhaber.com